Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ein Deutsches Requiem

March 24 @ 20:00 - 21:00

Det er blevet en tradition at Mogens Dahl Kammerkor op til Påsken opfører Johannes Brahms’ ”Ein Deutsches Requiem” i en fantastisk kammermusikalsk udgave for kor, to solister og firhændigt klaver.

”Ein Deutsches Requiem” er et af Brahms‘ hovedværker, et dybt personligt værk, formentlig skrevet under indtryk af tabet af hans moder eller Robert Schumanns død.

Værket, der er i syv satser, er ikke tænkt som et liturgisk – altså kirkeligt – værk, men snarere som et almenmenneskeligt trøstende værk. Teksten er heller ikke den gængse latinske tekst til Messen for De Døde, men er tyske udgaver af de samme tekster, taget fra Luthers Bibeloversættelse. Hvor den latinske Requiemsmesse normalt begynder med en bøn for de afdøde, indleder Brahms sit værk med en bøn for de levende: ”Salige er de fattige i Ånden, thi Himmeriget er deres”. Korsatserne er både bevægende og kraftfulde, med kommenterende og reflekterende indskud af de to solister (sopran og baryton) inden værket munder ud i velsignelsen for De Døde.

Mogens Dahl Kammerkor ledsages ved koncerten af pianisterne Rikke Sandberg og Emil Gryesten samt af vokalsolisterne: Louise McClelland Jacobsen (sopran) og Asmus Hanke Frederiksen (baryton)

Arrangør: Mogens Dahl Kammerkor

Organizer

Mogens Dahl Kammerkor
View Organizer Website

Venue

Holmens Kirke
Holmens Kanal 21
København K, 1060
+ Google Map